Psihoterapija

“Fake it till you make it”

Aforizam “fake it till you make it” se odnosi na pretvaranje ili imitaciju samopouzdane osobe koja, naizgled, iskazuje kompetenciju u određenom području. Izreka je vrlo popularna i slobodno se dijeli, skoro kao nošalantni savjet, u trenucima kada osoba nailazi na određene poteškoće ili prepreke u izvedbi neke vještine, kompetencije, radnje i sl. Također, sama izrekaNastavi čitati ““Fake it till you make it””

Zašto ne uspijevam?

U ovom tekstu želim pisati o tome zašto ne uspijevamo. Glagol uspjeti ovdje uzimam kao globalni pojam koji će pokrivati sve ono o čemu skoro svaka osoba razmišlja kada razmišlja o ostvarenju bilo kojeg cilja. Stoga za ovaj tekst uopće nije važno što je cilj. Ono što želim je govoriti o bazičnom ljudskom ponašanju kadaNastavi čitati “Zašto ne uspijevam?”

Življenje, a ne preživljavanje

U transakcijskoj analizi postoje mnogi koncepti koji objašnjavaju ljudsko ponašanje. Jedan od, po meni, krovnih koncepata je “životni scenarij” od odnosno životni skript. To je koncept koji detaljno objašnjava kako osoba živi svoj život, na koji način donosi odluke, kako se ponaša, koja životna uvjerenja daju “pogon” njegovim ponašanjima i životnim odlukama, koji posao ćeNastavi čitati “Življenje, a ne preživljavanje”

Učitavanje…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Hej! 🙂

Ja sam Mateja, specijalizantica transakcijske analize pod supervizijom. Upravo se nalaziš na mojem blogu, mjestu gdje pišem razne tekstove vezane za osobni rast i razvoj. Ako bi želio/la raditi sa mnom, slobodno me kontaktiraj. Sve informacije o meni možeš pronaći na ovom mjestu.

%d blogeri kao ovaj: